AROMATYCZNE PIECZONE ZIEMNIACZKI

Udostępnij

AROMATYCZNE PIECZONE ZIEMNIACZKI – przepis na idealny dodatek lub przekąskę. Tak pyszne i tak proste w przygotowaniu.


Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu? Subskrybujcie mój kanał Przepisy Joli na YouTube (wystarczy kliknąć tutaj: PRZEPISY JOLI NA YOUTUBE )

Składniki:

aplikacja Przepisy Joli

  • 6 średniej wielkości ziemniaków
  • 4 czerwone cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 7-8 liści laurowych
  • 5 łyżek oleju
  • sól, pieprz

Wykonanie:


Ziemniaki bardzo dokładnie umyłam, osuszyłam i pokroiłam w cieniutkie plasterki.
Cebule i czosnek obrałam i również pokroiłam w cienkie plasterki.
Naczynie do zapiekania posmarowałam olejem i układałam w rzędzie plasterki ziemniaków, tak żeby zachodziły na siebie, co dwa plasterki ziemniaków wkładałam krążek cebuli. Gdy już ułożyłam ziemniaki z cebulą wetknęłam pomiędzy plasterki ziemniaków liście laurowe i plasterki czosnku. Ziemniaki posypałam solą i pieprzem, polałam olejem i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 210 stopni (grzanie góra i dół) na 60 minut.


Podobne przepisy

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo