Chłodnik z kalarepy, ogórka i rzodkiewki

Ostatnio prym w mojej kuchni wiedzie kalarepa, więc nie mogło jej zabraknąć również w chłodniku. Pomyślałam, że należy spróbować połączyć ją z ogórkiem zielonym i rzodkiewką, które na bieżąco są dostępne w mojej kuchni. Dodając jeszcze szczypiorek i koperek uzyskałam pyszny chłodnik, którego jeszcze nie było, w sam raz na takie upalne dni.
Składniki:
1 ogórek
5 – 6 większych rzodkiewek
1 duża kalarepa
garść posiekanego szczypiorku
garść posiekanego koperku
400 ml kefiru
400 ml jogurtu
sól
pieprz
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:
Kalarepę i ogórek obrać i wraz z rzodkiewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wlać kefir i jogurt, dodać posiekany koperek i szczypiorek, a następnie doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i dokładnie wymieszać. Smacznego.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo