Ciasto maślankowe z owocami i kruszonką

Wilgotne ciasto z dodatkiem malin i borówki oraz maślanej kruszonki. Ciasto jest z dodatkiem maślanki, która dodaje mu wilgotności. Dzięki temu nie trzeba dodawać za dużo tłuszczu (tylko pół szklanki oleju). Do krusznki dodajemy natomiast masło.

Do przepisu możemy użyć tylko malin lub połączyć je z borówkami amerykańskimi.

Ciasto maślankowe jest bardzo łatwe do zrobienia, ale wymaga mimo to staranności w przygotowaniu. Aby nie wyszedł nam zakalec trzeba pamiętać o tym aby składniki nie były zimne (tzn. jajka i maślanka). Składniki suche z mokrymi krótko i delikatnie, do pierwszego połączenia się składników. Nie otwieramy piekarnika przed upływem 45 minut pieczenia.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo