Fit chleb z otrąb i twarogu.

Smaczne i dietetyczne? Z tym chlebkiem to możliwe:)

Zdjęcie - Fit chleb z otrąb i twarogu. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
10 łyżek otrąb pszennych
4 małe jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
250g twarogu chudego
7 suszonych pomidorów
2 garści świeżego szpinaku
3/4 łyżeczki soli
ulubione przyprawy
u mnie: czosnek suszony
przyprawa kebab gyros

Zdjęcie - Fit chleb z otrąb i twarogu. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Sposób wykonania:
Pomidory i szpinak drobno pokroiłam, wszystkie składniki umieściłam dokładnie wymieszałam. Ciasto umieściłam w niewielkiej foremce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studziłam na kratce. Chlebek jest smaczny lekko ciepły i na drugi dzień na zimno też przepyszny. Inspirowałam się tym przepisem.

Zdjęcie - Fit chleb z otrąb i twarogu. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo