Fuczki

Zdjęcie - Fuczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 30
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Jeśli poszukujecie alternatywy dla placków ziemniaczanych polecam Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kapusty kiszonej. Bardzo proste, szybkie i co ważne bez obierania i ścierania ziemniaków. Przepis dostałam od gospodyni bieszczadzkiej.

Składniki Instrukcje

Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto jak na naleśniki. Dodać odciśniętą i pokrojoną kapustę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Wszystko dokładnie wymieszać.

Na patelni rozgrzać bardzo mocno olej, kłaść łyżką małe porcje ciasta. Smażyć kilka minut z jednej strony, następnie przewracać na drugą. Podawać na gorąco ze śmietaną.

Smacznego:)

Zdjęcie - Fuczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo