Gazpacho pomidorowe

Zdjęcie - Gazpacho pomidorowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 10
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: -minuty

Czas upałów to czas chłodników. Dzisiaj proponuje wersje pomidorową. Ekspresowe wykonanie, doskonałe chłodzenie. Bardzo polecam:)

Składniki Instrukcje

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. w blenderze kielichowym umieścić przetarte pomidory, cebulę, czosnek, pokrojone ogórki, papryczkę chilli , czerwona paprykę, kromkę białego chleba.  Wszystko razem dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem balsamicznym. Przelać do miseczek. Każdą porcję przybrać posiekanymi ogórkami oraz koperkiem. Podawać z ciabattą.

Smacznego:)

Zdjęcie - Gazpacho pomidorowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo