Gołąbki gotowane na parze

Dziś pokażemy Ci, że gołąbki można przyrządzić w zupełnie inny sposób niż dotychczas. Kultowe danie przygotujemy w parowarze. Będzie się działo!

W przygotowaniu naszych gołąbków pomógł nam parowar marki Philips.

Zobacz także: Pasta łososiowa domowej roboty

Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Liście kapusty gotuj na parze ok. 10 minut.
    Liście kapusty gotuj na parze ok. 10 minut.
  2. W międzyczasie przygotuj farsz do gołąbków. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, cukinię, marchewkę, jajka, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj farsz do gołąbków. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, cukinię, marchewkę, jajka, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Powstały farsz umieść w liściach kapusty i zwiń. Następnie umieść gołąbki w parowarze na 25 minut.
    Powstały farsz umieść w liściach kapusty i zwiń. Następnie umieść gołąbki w parowarze na 25 minut.
  4. Czas na sos pomidorowy. Aby go przygotować, połącz na patelni: oliwę z oliwek, por, kapustę włoską, pomidory oraz bulion warzywny. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
    Czas na sos pomidorowy. Aby go przygotować, połącz na patelni: oliwę z oliwek, por, kapustę włoską, pomidory oraz bulion warzywny. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
  5. Teraz dopraw solą, pieprzem i kminem rzymskim. Nie zapomnij o świeżym koperku. To wszystko!
    Teraz dopraw solą, pieprzem i kminem rzymskim. Nie zapomnij o świeżym koperku. To wszystko!
  6. Smacznego!
    Smacznego!
gołąbki gotowane na parze

report this ad

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo