
Jak rozpuścić masło w błyskawiczny i prosty sposób?
Przygotowujesz składniki na ciasto i nagle okazało się, że zapomniałaś wyjąć wcześniej masło z lodówki? Potrzebujesz je w miękkiej formie i nie wiesz co zrobić? Jak rozpuścić masło w szybki sposób?
Przede wszystkim nie panikuj. Już za chwilę rozwiążemy Twój problem. Przygotuj masło, papier do pieczenia i wałek. Te 3 produkty wystarczą, aby w ciągu kilku minut masło było miękkie i nadawało się m.in. do ucierania kremów.
Jak rozpuścić masło przy pomocy wałka i papieru do pieczenia
- Na pustym blacie kuchennym rozłóż arkusz papieru do pieczenia.
- Następnie umieść na jednej połowie kostkę masła, po czym przykryj je drugą częścią papieru do pieczenia.
- Przy pomoc wałka zacznij pracować z masłem. W bardzo szybki sposób masło zacznie robić się miękkie, a co za tym idzie, bez większych problemów je rozwałkujesz.
- Kiedy już stworzysz maślany placek, który bez problemu będziesz mogła podnieść, Twoja praca zakończyła się sukcesem.
- Miękkie masło możesz bez problemu ucierać z innymi składnikami, aby otrzymać upragniony krem do ciasta.
Prawda, że to banalnie proste? Jak sama widzisz, wystarczy naprawdę niewiele, aby masło prosto z lodówki nadawało się do wypieków 👍
A może znasz jakieś inne sposoby jak rozpuścić masło? Jeśli tak, czekam na Twój komentarz!
Zobacz także: Jak parzyć kawę, aby była perfekcyjna w 100%