Jarzynka z pora do obiadu

Por często używany jest w naszej kuchni, ale nigdy nie przygotowałam go jako dodatek do drugiego dania. O takiej jarzynce z pora dowiedziałam się również na grupie kulinarnej, gdzie zaserwowana była jako dodatek do jagnięciny marynowanej duszonej.

Składniki:
3 pory
1 łyżka oleju kokosowego
sól
pieprz
curry
cukier
3 łyżki mleka skondensowanego lub śmietany
skrobia

Sposób przygotowania:
Pory dokładnie oczyścić z obwiędłych liści, umyć i pokroić w pół krążki. W garnku rozgrzać olej kokosowy, a następnie wrzucić pory, dodać curry, sól, pieprz, cukier, mleko skondensowane lub śmietanę i dusić  kilka minut, cały czas mieszając. Na koniec zagęścić skrobią rozmieszaną z wodą. Serwować do drugiego dania mięsnego. Smacznego.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo