Kasza orkiszowa z kiełbasą chorizo i jarmużem

Pyszne i błyskawiczne danie, które być może zagości na stałe w Waszym menu 🙂 Jest pyszne, zdrowe i szybkie do zrobienia. Tp potrawa w stylu stir – fry, czyli mieszaj i smaż. Potrzebujemy wcześniej ugotowanej kaszy orkiszowej (można to zrobić z dużym wyprzedzeniem), podsmażona kiełbasa chorizo (na wolnym ogniu, ok. 10 minut, aż będzie wytopiona i lekko chrupiąca oraz zrumienona). Z warzyw wybrałam jarmuż oraz brukselkę (świetnie się tutaj wkomponowała). Tę akurat możemy pominąć (bo nie jest dostępna przez cały rok) lub zastąpić niewielką ilością jakiegoś innego warzywa zielonego np. kapustą pekińską.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo