Kruche ciasteczka cytrynowe z marmoladą

Zdjęcie - Kruche ciasteczka cytrynowe z marmoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzień dobry 🙂 Kolejne ciasteczka, które idealnie pasują na Święta 🙂 Można zrobić je sporo wcześniej, bo z dnia na dzień robią się bardziej miękkie i lepiej smakują. Proste i szybkie w przygotowaniu, nic tylko robić 🙂 Polecam i miłego piątku życzę 🙂

Składniki:

  • 70 g cukru pudru + do posypania ciasteczek
  • 250 g mąki krupczatki
  • 150 g masła
  • 1 jajko M
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • marmolada do przełożenia

1. Z wyżej wymienionych składników (oprócz marmolady) zagniatamy ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki.
2. Po tym czasie dzielimy na porcje. Rozwałkowujemy na grubość około 2 mm i wykrawamy foremkami ciastka. Pamiętajmy, żeby zrobić tyle samo ciasteczek bo będziemy je przekładać.
3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ciasteczka. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 15 minut (funkcja góra – dół), po upieczeniu studzimy i przekładamy marmoladą. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem 🙂 Smacznego 🙂

Zdjęcie - Kruche ciasteczka cytrynowe z marmoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kruche ciasteczka cytrynowe z marmoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kruche ciasteczka cytrynowe z marmoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kruche ciasteczka cytrynowe z marmoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo