Kruche rogaliki w dwóch kolorach z marmoladą


Kruche rogaliki nie dość, że stworzyliśmy w dwóch kolorach, to jeszcze umieściliśmy w nich pyszną marmoladę z róży. Idealna kombinacja 👍

Zobacz także: Czekopianka z blendera, czyli pyszny deser

Maślana wersja
Czekoladowa wersja

Sposób przygotowania:

  1. Najpierw przygotuj jasne ciasto. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, masło, ser, jajko, proszek do pieczenia i cukier puder. Stwórz z produktów ciasto, po czym wstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Czas na drugie ciasto, tym razem w ciemnym kolorze. Tym razem połącz: mąkę, masło, ser, proszek do pieczenia, jajko, cukier puder i kakao. Tak jak wcześniej, po stworzeniu ciasta, wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Podziel ciasto na kawałki, stwórz okrąg i podziel go na mniejsze części (jak na zdjęciu poniżej).
  4. Ułóż najpierw jasne ciasto i bezpośrednio na nim (lecz trochę niżej) brązowy kawałek.
  5. Na środku umieść marmoladę z róży i zwiń. Powstałe rogaliki ułóż na blaszce do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo