Letnia zupa z kapustą

Zdjęcie - Letnia zupa z kapustą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 60
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 50minuty

Zupa warzywna to prawdziwa skarbnica witamin. Moja dzisiejsza propozycja to pachnące wędzonką połączenie młodej kapusty i  ciecierzycy.  Te małe, cudowne  kuleczki to  makaron, który wygląda jak perełki.  Jeśli nie macie takiego polecam każdy inny, byle drobny.

Składniki Instrukcje

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Następnie odcedzić.

Wlać oliwę do garnka, dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażać, aż się wytopi. Dodać pokrojoną cebulę i seler naciowy oraz startą marchewkę. Przesmażyć chwilę. Wlać ok.2-3 l wody, następnie dodać odważoną kapustę. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować, aż kapusta będzie al dente. Dodać makaron, ciecierzycę oraz przecier pomidorowy  i gotować jeszcze około 10 min.  Przyprawić do smaku solą i pieprzem. ew. szczyptą cukru. Na koniec dodać posiekany koperek.

Smacznego:)

Zdjęcie - Letnia zupa z kapustą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo