Makaron z boczkiem,kiełbasą, cebulą i jajkiem

Wczoraj ugotowałam trochę za dużo makaronu do pomidorówki i szkoda było mi go wyrzucić, więc postanowiłam wykorzystać go do przygotowania jakiegoś szybkiego dania obiadowego. Wykorzystałam produkty znajdujące się zazwyczaj w naszej lodówce i zamrażalce, czyli boczek wędzony i kiełbasę, którą przywiozła nam córka z miejsca pochodzenia naszego zięcia. Dodając jeszcze  do tego makaronu jajka wymieszane z śmietaną i serem tartym, spowodowałam, że wyszło pyszne, sycące danie obiadowe, którego nie mógł się nachwalić mój mężulek.
Składniki:
200 g ugotowanego dowolnego makaronu grubszego
100 g boczku wędzonego
100 g kiełbasy wiejskiej wędzonej
1/2 cebuli
2 jajka
3 łyżki śmietany 30 %
100 g sera żółtego tartego
sól
pieprz
pieprz ziołowy
natka pietruszki

Sposób przygotowania:
Boczek drobno pokroić i wrzucić na suchą patelnię. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę obraną i pokrojoną w piórka. Chwilę wszystko przesmażyć, aż cebula stanie się szklista. Dodać ugotowany makaron, razem wszystko wymieszać i przesmażyć. W między czasie jajka wymieszać z śmietaną, serem i przyprawami, a następnie zalać tą mieszanką makaron. Chwilę smażyć i podać posypany drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo