Muffiny marchewkowe z orzechami

Pyszne jesienne babeczki z tartą marchewką i orzechami! Banalne do przygotowania – więc każdemu się udadzą!

Tajemniczym składnikiem jest tutaj nieduża ilość masła orzechowego, które podbija smak orzechów, ale nie jest ono konieczne.

Muffiny marchewkowe są bardzo dobrym uzupełnieniem śniadaniówki dla dzieci do szkoły. Można je zrobić na podwieczorek lub też przygotować dla dzieci (lub przez dzieci pod okiem rodziców 😉 na szkolną uroczystość.

Dla sportowców i wszystkich chętnych – jest możliwość zastąpienia mąki pszennej białej – mąką razową pszenną lub orkiszową. Myślę, że udadzą się też w wersji bezglutenowej z mąką owsianą.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo