Mus czekoladowy z aquafaby

Zdjęcie - Mus czekoladowy z aquafaby - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ponieważ dziś robiłam hummus to skorzystałam i z wody z ciecierzycy zrobiłam tak popularny deser z aquafaby.

woda ze słoiczka z ciecierzycy – 100 ml
gorzka czekolada dałam 1/2 opakowania
cukier puder 2 łyżeczki
owoce dowolne sezonowe
ciasteczka – kilka
suszona żurawina
czekoladowe kropelki

Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy aż będzie zimna ale płynna. Zimną wodę z ciecierzycy ubijamy jak na bezę. Po ubiciu dodajemy po łyżeczce cukru pudru. Na koniec wlewamy pomału płynną czekoladę ciągle ubijając. Teraz dodajemy żurawinę i czekoladowe kropelki. Przelewamy na szklaneczek i dekorujemy.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo