Owsianka z owocami i jogurtem

To owsianka bez gotowania, z namaczanych wrzątkiem płatków owsianych, z dodatkiem jogurtu naturalnego. Równie smaczna jak taka tradycyjna owsianka gotowana na mleku. Jednak znacznie częściej przygotowuję ją właśnie teraz, w lecie, gdy jest cieplej.

Płatki owsiane górskie zalane wrzątkiem dość szybko namakają (w międzyczasie można np. przyszykować się do pracy) Po napęcznieniu dodaję jogurt. Płatki osiągają odpowiednią temperaturę, nie za zimną i nie za ciepłą. Potem dodaję już tylko owoce oraz syrop klonowy.

Świetnym dodatkiem do płatków będą tutaj nasiona chia, nie dość, że lubią namaczanie, dodają smaku to jeszcze fajnie zagęszczają owsiankę. Do podania sprawdzą się natomiast ulubione orzechy lub nasiona – jeśli takie lubicie.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo