Pascha babci Tereski

Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki

  • mleko butelkowe – 2 l
  • kwaśna śmietana 18% – 2 szklanki
  • margaryna PALMA – 250 g
  • jajka – 6 szt.
  • cukier puder – 250 g
  • cukier wanilowy – do smaku
  • bakalie – 2 garście

Przygotowanie

Jajka rozbić ze śmietaną. Mleko zagotować. Wlać do wrzącego mleka jajka ze śmietaną. Zmniejszyć ogień. Gdy mleko zacznie się ścinać, odstawić z ognia i przelać na sitko wyłożone gazą. Zostawić do odcieknięcią.

W misce utrzeć margarynę z cukrem pudrem i wanilowym. Dodawać po trochu twaróg. Na koniec bakalie. Wyłożyć na wilgotną gazę, uformować, związać i obciążyć. Gdy obcieknie, przełożyć do lodówki.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo