PIECZARKI W CIEŚCIE – PRZEPIS NA BŁYSKAWICZNĄ PRZEKĄSKĘ

PIECZARKI W CIEŚCIE – PRZEPIS NA BŁYSKAWICZNĄ PRZEKĄSKĘ – idealne na imprezę, jako przystawka na ciepło i na zimno 😉 Polecam!


Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu? Subskrybujcie mój kanał Przepisy Joli na YouTube (wystarczy kliknąć tutaj: PRZEPISY JOLI NA YOUTUBE )

Składniki:

aplikacja Przepisy Joli

  • 500 g pieczarek
  • 1 szklanka mąki pszennej + mąka do obtoczenia pieczarek
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • Sos Ananasowy z Chili TaoTao

Wykonanie:


Pieczarki obrałam i oczyściłam.
Do miski wsypałam mąkę, dodałam mleko, jajko, proszek do pieczenia, doprawiłam solą i pieprzem, i wymieszałam na jednolite ciasto.
W garnku rozgrzałam olej.
Pieczarki najpierw obtoczyłam w mące, a następnie zanurzyłam w cieście i przełożyłam do gorącego oleju. Grzyby smażyłam z każdej strony do momentu, aż nabrały złotego koloru. Usmażone pieczarki odsączyłam z nadmiaru oleju na papierowych ręcznikach.
Pieczarki podałam od razu po usmażeniu z Sosem Ananasowym z Chili TaoTao.


PIECZARKI W CIEŚCIE - PRZEPIS NA BŁYSKAWICZNĄ PRZEKĄSKĘ

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo