Pieczone fit racuszki z borówkami

Zdjęcie - Pieczone fit racuszki z borówkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pieczone fit racuszki z borówkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pieczone fit racuszki z borówkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pieczone fit racuszki z borówkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pieczone fit racuszki z borówkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 250 g borówek
  • 200 g mąki pszennej
  • 30 ml oleju Kujawski 3 ziarna
  • 10 g cukru
  • 5 g drożdży instant
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko

Przygotowanie

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Jogurt mieszamy z jajkiem. Dodajemy mąkę, drożdże, cukier oraz sól i wyrabiamy ciasto na racuchy. Powinno być gęste i ciągnące. W razie konieczności dodajemy więcej mąki lub jogurtu.

Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

Wyrośnięte ciasto delikatnie mieszamy z borówkami.

Blachę piekarnikową smarujemy olejem Kujawski i za pomocą łyżki wykładamy niewielkie racuchy.

Pieczemy w temp. 180ºC na złoty kolor.

Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo