Pieczone krewetki z masłem i czosnkiem

Krewetki zazwyczaj smażymy na patelni, ale czasem — np. gdy mamy większą ilość porcji do przygotowania lub chcemy uniknąć smażenia przy gościach — możemy skusić się na pieczenie ich w piekarniku. Wychodzą miękkie, soczyste i delikatne. Zanurzone w pysznym maślano-czosnkowym sosie z natką pietruszki oraz cytryną. Dla chętnych szczypta płatków chili.

Z dodatków pasuje bagietka (np. opieczona w tosterze lub piekarniku), którą przyjemnie wybiera się soki z pieczenia. Można pokusić się też skomponowanie na bazie takich krewetek jakiegoś zestawu obiadowego, np. składającego się z makaronu oraz ugotowanych brokułów.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo