Pieczony schab z suszonymi śliwkami

Pieczony schab faszerowany suszonymi śliwkami, aromatyczny, kruchy i delikatny. Smaczny jako danie obiadowe na ciepło, ale chyba jeszcze lepszy na zimno, cienko pokrojony i podawany na półmisku.

To niezawodny rodzinny przepis, który nie sprawi Wam żadnych problemów. Proste przygotowanie, rozłożone w czasie (dwa dni wcześniej mięso zostawiamy w lodówce do zamarynowania). Po krótkim obsmażeniu pieczemy (częściowo pod przykryciem, częściowo bez). Następnie albo od razu jemy na ciepło z dodatkiem sosu powstałego podczas pieczenia, albo zostawiamy do ostudzenia i kroimy plasterki na półmisek.

Schab możemy przechowywać do tygodnia w lodówce. Można go też zamrozić po upieczeniu jeśli jest taka konieczność. 

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo