Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami to moje ulubione pierogi z owocami. Obowiązkowo z kwaśną śmietaną i cukrem. Pycha! Zawsze przygotowuję ich więcej i mrożę, żeby cieszyć się nimi również zimą :). Cudowny smak lata :).
Zdjęcie - Pierogi z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
PRZEPIS NA PIEROGI Z JAGODAMI (ok. 60 sztuk)

Dwie porcje ciasta z tego przepisu – klik
Farsz :
500 g jagód
3 łyżki mąki ziemniaczanej

Jak zrobić pierogi z jagodami : Jagody przepłukać, odsączyć na sicie, następnie dokładnie osuszyć na ręcznikach papierowych. Przesypać do miski. Przygotować dwie porcje ciasta na pierogi z podanego wyżej przepisu. Jagody wymieszać z mąką ziemniaczaną. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, nakładać jagody i dokładnie zlepiać brzegi. Gotowe pierogi układać na kuchennej ściereczce posypanej mąką. Pierogi wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gotować przez około 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać z gęstą, kwaśną śmietaną i cukrem.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo