Placki z jabłkami – racuchy

  • Jabłka obierz, pokrój w plasterki, a następnie w kostkę (kawałki owoców powinny być niewielkie).

  • Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.

  • Oddziel białka od żółtek.

  • Żółtka roztrzep rózgą, dodaj mleko, cukier, łyżkę oleju, szczyptę soli i cynamonu. Powoli wsypuj mąkę, mieszaj rózgą lub mikserem.

  • Do masy dodaj jabłka, wymieszaj łyżką.

  • Białka ubij na sztywną pianę, powoli dodaj do masy jabłkowej, delikatnie mieszaj.

  • Łyżką nakładaj porcje ciasta (2 łyżki na porcję) na rozgrzaną patelnię z olejem.

  • Smaż 1–2 minuty z każdej strony, podawaj posypane cukrem pudrem.

  • LEAVE A REPLY

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo