Pulpeciki z soczewicy

To pulpeciki wegańskie, na bazie soczewicy z dodatkiem płatków owsianych. Do tego sos pomidorowy, spaghetti i mamy pyszny wegański makaron z pulpecikami. Dzieciaki uwielbiają!

PS Mój ebook z przepisami już jest! Przejdź do sklepu, aby pobrać darmowy fragment:

I pomyśleć, że pierwsza wersja tego dania powstała trochę z potrzeby ratowania nie całkiem dobrej receptury. Bo pierwsze pulpeciki wyszły mi zbyt suche, bo dodałam za dużo płatków owsianych. Ale gdybyś kiedyś miał/a taki problem to ratuj sosem. Oczywiście pomidorowym!

Pulpeciki z soczewicy
Pulpeciki z soczewicy

Tutaj wersja smażona
Tutaj wersja smażona

Możesz je też dać bez sosu, albo z innym, ale z pomidorowym są świetne!
Możesz je też dać bez sosu, albo z innym, ale z pomidorowym są świetne!

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo