Ryba duszona w pomidorach i papryce z dodatkiem cynamonu

Moja druga połówka jest smakoszem ryb jak już wspominałam, dlatego co jakiś czas przygotowuję ją na różne sposoby. Ostatnio zaskoczył mnie  przepisem, który znalazł jakiś czas temu w książce kucharskiej. Ryba przygotowana według tego prostego przepisu, który oczywiście trochę zmodyfikowałam i zaserwowana z kaszą okazała się naprawdę pyszna.
Składniki:
3 filety dowolnej ryby
cebula
2 ząbki czosnku
2 pomidory
1 większa papryka czerwona
sól
pieprz
pieprz ziołowy
łyżeczka cynamonu
olej

Sposób przygotowania:
Filety osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, a następnie odstawić na godzinę.   Olej rozgrzać na patelni, a następnie wrzucić obraną i pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Chwilę przesmażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę oraz obrane ze skórki pomidory. Dolać trochę wody i dodać przyprawy.  Dusić wszystko przez chwilę. Na koniec ułożyć na warzywach przyprawioną rybę, nakryć patelnię i dusić do miękkości. Smacznego.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo