Ryba z brokułami w sosie chrzanowym

Zdjęcie - Ryba z brokułami w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ochłodziło się trochę zatem odpalamy piekarniki i na obiad robimy pyszną rybę z brokułami w sosie chrzanowym – to danie z gatunku tych które lubię najbardziej lekkie, smaczne i zdrowe i dość szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • ok 500 g filetów rybnych (u mnie tym razem miruna)
  • ok 500 g ziemniaków
  • ok 400 g brokułów (użyłam mrożonych, ale świeże będą jeszcze lepsze)
  • jogurt grecki (400 g)
  • 1 łyżka chrzanu (najlepiej świeżego ale jeśli nie macie to może być ze słoika, tylko poszukajcie takiego o dużej zawartości „chrzanu w chrzanie”)
  • 3 jaja
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Rybę oprószamy solą i pieprzem ze wszystkich stron. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i podgotowujemy do miękkości, ale uważamy by ich całkiem nie rozgotować. Brokuły wykładamy na durszlak i przelewamy wrzątkiem. Jogurt mieszamy z jajami, chrzanem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania układamy ziemniaki, na nich rybę, a na rybie brokuły i polewamy wszystko sosem chrzanowym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy ok 30 minut. Smacznego

Zdjęcie - Ryba z brokułami w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ryba z brokułami w sosie chrzanowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo