Sałatka z pory, jajek, kukurydzy i korniszonów

Dzisiaj naszła mnie ochota na jakąś sałatkę i widząc pora w mojej spiżarce natychmiast przypomniało mi się o tej najprostszej sałatce z jajek i pora. Jednak w trakcie jej przygotowywania, postanowiłam ją wzbogacić przez dodanie dodatkowych składników, którymi akurat dysponowałam. Wyszła pyszna sałatka, którą śmiało można zaserwować na imprezach rodzinnych.
Składniki:
6 jaj
2 pory sałatkowe (biała część)
kukurydza konserwowa
5 – 6 korniszonów
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na drobna kostkę. Pory umyć i pokroić, a następnie sparzyć. Odcisnąć z nadmiaru wody i połączyć z jajkami. Dodać kukurydzę i drobno pokrojone korniszony, a następnie wymieszać z majonezem, doprawić sola, pieprzem, pieprzem ziołowym i dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Podawać do pieczywa. Smacznego.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo