Sałatka z roszponki z dodatkiem kiełbasy wiejskiej, grzanek i jajek

Roszponka na stałe zadomowiła się w naszej kuchni, czego dowodem są różne wersje sałatek z jej udziałem. Dzisiaj przygotowałam bardziej sycącą sałatkę, którą uzyskałam dzięki dodaniu kiełbasy, jajek, grzanek oraz sosu na bazie miodu i octu balsamicznego. Wyszła pyszna. Doskonała na kolację.
Składniki:
150 g sałaty roszponki
1 kawałek wiejskiej kiełbasy
2 jajka ugotowane na twardo
kilka pomidorków koktajlowych
grzanki

Składniki na sos:
3 łyżki oleju
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu
sól
pieprz ziołowy
pieprz świeżo mielony

Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.

Sposób przygotowania sałatki:
Umyć i osuszyć roszponkę, a następnie wrzucić do miski.  Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na suchej patelni, odstawić do wystygnięcia, a następnie wrzucić do roszponki. Dodać pokrojone w kostkę jajka, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. Wszystko polać przygotowanym sosem i przed podaniem wymieszać. Na koniec dodać kosteczki grzanek upieczonych w piekarniku.  Smacznego.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo