Sałatka z ryżem, indykiem i mango

Na początku w sałatce miały znaleźć się brzoskwinie, ale zanim ją zrobiłam, zwiędły. Zaraz obok leżało mango, któremu do zwiędnięcia było jeszcze daleko, więc wylądowało w sałatce. Wyszło zacnie. Za jakiś czas zamienię indyka na inne mięso, ale o tym dowiecie się w swoim czasie.

Zdjęcie - Sałatka z ryżem, indykiem i mango - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
500 g filetu z indyka
pół szklanki ryżu
1 mango
mała biała część pora
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
pół pęczka natki pietruszki
1 łyżka przyprawy do gyrosa
odrobina soku z cytryny
sól
pieprz
olej rzepakowy

Ryż gotujemy al dente, odcedzamy i odstawiamy. Indyka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do gyrosa, odstawiamy na godzinę. Po tym czasie obsmażamy mięso na złoty kolor, wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojonego w półplasterki pora, pokrojone w małą kostkę mango, poszatkowaną natkę. Jogurt mieszamy z majonezem i sokiem z cytryny, wlewamy do sałatki. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo