Sałatka ziemniaczana

Sycąca, szybka i smaczna sałatka ziemniaczana, można ją podać jako dodatek do mięsa z grilla, albo po prostu zjeść na kolację czy wytrawną przekąskę 🙂

Zdjęcie - Sałatka ziemniaczana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 4 średnie ugotowane w mundurkach ziemniaki
  • 1 nieduża czerwona papryka
  • 4-5 dużych ogórków konserwowych
  • 1 średni por
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • ostra musztarda
  • majonez

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w sporą kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Ogórki również. Białą część pora pokroić w półplasterki. Wszystkie warzywa wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, troszkę musztardy i majonez, wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę wstawić na minimum 0,5 godziny do lodówki, żeby się schłodziła, a smaki „przegryzły”.

Zdjęcie - Sałatka ziemniaczana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo