Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka

Prosta, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki i jabłka. Jest lekka, soczysta i zdrowa. To świetny dodatek do obiadu.

Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I JABŁKA

Składniki :
1 mała kapusta pekińska
1 marchewka
1 małe jabłko
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
sól, pieprz

Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej : Kapustę pekińską poszatkować i wrzucić do miski, oprószyć sola, wymieszać. Marchewkę i jabłko obrać, marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach, jabłko na dużych. Dodać do kapusty, dodać natkę, majonez i szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać, odstawić na 20-30 minut.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo