Sznycle z indyka w sezamowej panierce

Smaczne, delikatne kotlety z indyka, w chrupiącej panierce z dodatkiem sezamu. Nie trzeba wiele, żeby urozmaicić nudnego, panierowanego kotleta. Wystarczy wymieszać bułkę tartą pół na pół z ziarnami sezamu i nasz kotlet nabierze nowego, ciekawego smaku. W ten sam sposób można przygotować również kotleciki z piersi kurczaka.

Zdjęcie - Sznycle z indyka w sezamowej panierce - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

PRZEPIS NA SZNYCLE Z INDYKA W SEZAMOWEJ PANIERCE

Składniki :
4 sznycle z indyka
4 łyżki bułki tartej
4 łyżki sezamu
1 duże jajko
sól, pieprz

Dodatkowo : olej do smażenia

Jak zrobić sznycle z indyka w sezamowej panierce : Sznycle lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z sezamem, wysypać na talerz. W głębokim talerzu rozmącić jajko. Sznycle obtaczać najpierw w jajku, następnie w bułce tartej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, aż ładnie się zarumienią z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo