Szybkie lody jogurtowe z porzeczkami

Zdjęcie - Szybkie lody jogurtowe z porzeczkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Szybkie lody jogurtowe z porzeczkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Szybkie lody jogurtowe z porzeczkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Szybkie lody jogurtowe z porzeczkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Szybkie lody jogurtowe z porzeczkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki

  • 350 g mrożonych porzeczek
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 50 ml oleju Kujawski rzepakowego tłoczonego na zimno
  • 50 ml płynnego miodu

Przygotowanie

300 g mrożonych porzeczek miksujemy jak najkrócej z mocno schłodzonym jogurtem, olejem i miodem do smaku.

Do zmiksowanej masy dodajemy pozostałe owoce w całości.

Lody przekładamy do foremek do lodów lub pojemnika i zamrażamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo