Szybkie tostowe roladki

Chlebek tostowy na stałe gości w mojej kuchni, bo bardzo lubię śniadanko z jego udziałem. Dlatego też  od czasu do czasu staram się użyć go do przygotowania jakiś szybkich i mniej znanych przekąsek, które doskonale sprawdzają się również na wszelkiego rodzaju imprezach. Dzisiaj właśnie naszła mnie ochota, by wypróbować kolejny przepis na roladki tostowe, które kiedyś próbowałam u koleżanki.
Roladki te jednak były tylko z żółtym serem, więc ja postanowiłam je trochę urozmaicić dodałam więc jeszcze plasterek wędzonej polędwicy i panierowałam w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych. Zaserwowane z sosem ajwar i sałatką z pomidorów i ogórków mogą stanowić również szybkie danie obiadowe.

Składniki:
8 tostów
8 cienkich plasterków wędzonej polędwicy
starty ser żółty
2 jajka
rozdrobnione płatki kukurydziane
sól
pieprz
pieprz ziołowy
majeranek

Sposób przygotowania:
Z tostów odkroić skórki, a następnie cienko rozwałkować. Na tak przygotowane tosty ułożyć szynkę, dodać starty ser i zwinąć w rulon. Jajka wbić na głęboki talerz, rozbełtać, dodać ulubione przyprawy. Na płaski talerz wsypać rozdrobnione płatki kukurydziane. Roladki panierować w jajku i płatkach, a następnie smażyć na gorącym oleju. Smacznego.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo