Tofu birmańskie, czyli tofu z ciecierzycy

Tym razem coś fantastycznego, ale jeszcze mało znanego – tofu z ciecierzycy, czyli inaczej tofu birmańskie. To świetna alternatywa dla tofu z soi, którego wiele osób unika, a jednocześnie bardzo prosta do zrobienia.

PS Mój ebook z przepisami już jest! Przejdź do sklepu, aby pobrać darmowy fragment:

Tofu birmańskie swoją konsystencją przypomina raczej to delikatne „silk” tofu, które w Polsce póki co nie jest zbyt popularne. Zrobienie tofu birmańskiego jest prostsze niż może się wydawać, a jest absolutnie genialne. Do zrobienia wystarczy mąka z ciecierzycy i woda.

Takie tofu możesz potem smażyć robić curry, wykorzystać do sałatek itd. Jest naprawdę świetną i tańszą alternatywą dla klasycznego tofu. No i chyba zdrowszą 🙂

Tutaj podsmażone i dodane do sałatki
Tutaj podsmażone i dodane do sałatki

Tutaj tofu curry z ryżem
Tutaj tofu curry z ryżem

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo