Zapiekanka z makaronem rigatoni – czyli nasza lasagne


Tym razem w naszej kuchni wyczarowaliśmy danie z piekarnika. A będzie to pyszna zapiekanka z makaronem, która jest jednocześnie naszą odmianą lasagne. Jej nie można odmówić 😋

Zobacz także: Kolorowe kopytka w sosie pomidorowym

Sos beszamelowy

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu beszamelowego. W tym celu na palniku połączcie masło, mąkę, mleko i sól. Po połączeniu składników i otrzymaniu gładkiego sosu, zdejmij patelnię z palnika.
  2. Na tej samej patelni na masełku podsmaż cebulę. Następnie dodaj mięso mielone, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i kmin rzymski. Dokładnie wymieszaj.
  3. Do ostudzonego sosu dodaj trzy jajka.
  4. W formie do pieczenia stwórz warstwy z ugotowanego makaronu, mozzarelli, mięsnej mieszanki, kolejnej porcji makaronu, sosu beszamelowego i mozzarelli.
  5. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!


report this ad

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo