Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i indykiem

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem oraz indykiem – i pomysł na obiad już jest. Na pewno będziesz zachwycona!

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Schab a’la hasselback z ziemniakami

Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ziemniaki na cienkie plastry w robocie kuchennym.
    Podziel ziemniaki na cienkie plastry w robocie kuchennym.
  2. Następnie rozsyp parmezan na blaszce do pieczenia. Teraz ułóż na nim plasterki ziemniaków, posyp solą i pieprzem oraz polej olejem. Po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Następnie rozsyp parmezan na blaszce do pieczenia. Teraz ułóż na nim plasterki ziemniaków, posyp solą i pieprzem oraz polej olejem. Po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. W osobnej misce połącz: ricottę, podsmażony na maśle szpinak, czosnek, sól i pieprz.
    W osobnej misce połącz: ricottę, podsmażony na maśle szpinak, czosnek, sól i pieprz.
  4. I na koniec mięsna mieszanka. Przygotujesz ją na patelni, łącząc: cebulę, mięso z indyka, krojone pomidory, posiekaną bazylię, pieprz i sól.
    I na koniec mięsna mieszanka. Przygotujesz ją na patelni, łącząc: cebulę, mięso z indyka, krojone pomidory, posiekaną bazylię, pieprz i sól.
  5. Na podpieczonych ziemniakach umieść obie warstwy, po czym zwiń i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 20 minut.
    Na podpieczonych ziemniakach umieść obie warstwy, po czym zwiń i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 20 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i indykiem

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo