Zupa serowa z kiełbasą

Jadłam już różne wersje zupy serowej, ale takiej z dodatkiem kiełbasy nigdy. I jakież było moje zaskoczenie, gdy będąc  na odwiedzinach u naszych znajomych,   zostaliśmy poczęstowani taką wersją tej zupy. Muszę przyznać, że ta wersja to są moje smaki, dlatego musiałam koniecznie zdobyć ten przepis. Pani domu na początku się wykręcała, że to nie jej przepis tylko od kogoś tam, ale w końcu uległa. Ja nie rozumiem takiego podejścia, bo ja się cieszę, jeżeli komuś smakuje, to czemu nie podać przepisu.
Składniki:
2 większe marchewki
1 por sałatkowy
2 kawałki wędzonej, cienkiej kiełbasy
500 ml rosołu
300 g serka topionego ( ja dałam śmietankowy i ziołowy)
pieprz
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokroić na pół plasterki,  przesmażyć na odrobinie oleju, a następnie przełożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć obrane i pokrojone na półplasterki marchewki i por. Warzywa przełożyć do garnka, zalać rosołem, dodać usmażoną kiełbasę i gotować do miękkości. Na koniec dodać ser topiony i gotować do rozpuszczenia sera. Doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym. Smacznego.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo