Drożdżówki z makiem

Pyszne, mięciutkie i puszyste drożdżówki z masą makową. Nie ma opcji aby się im oprzeć 🙂 Przechowane pod przykryciem przetrwają wilgotne jeszcze przez 2 – 3 dni lub nawet dłużej.

Do swoich drożdżówek użyłam gotowej masy z puszki, ale oczywiście możecie zrobić własną masę makową od podstaw (z maku całego mielonego w maszynce lub ze zmielonego suchego maku). Przepis na domową masę makową jest tutaj.

Do drożdżówek wykorzystałam połowę kupionej masy, z reszty zrobiłam makowo-czekoladowe szybkie ciasto (przepis podam wkrótce 😉

Polecam także drożdżówki z makiem w kształcie ślimaków.

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo