Marokańskie smoothie z awokado

Zdjęcie - Marokańskie smoothie z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jus d’avocat to niezwykle prosty i pyszny napój, który w Maroku można kupić wszędzie: od ulicznych stoisk po eleganckie restauracje. Ja piłam go w kawiarni w Fezie i bardzo mi smakował. Występuje w kilku zbliżonych wersjach (z daktylami, mielonymi migdałami, wodą z kwiatów pomarańczy), które łączy prostota wykonania. Przygotowanie go to świetny sposób na przeniesienie się do Maroka, i to w kilka minut!

Marokańskie smoothie z awokado
– 1/2 bardzo dojrzałego awokado
– 200ml mleka
– 1/4 łyżeczki esencji migdałowej
– stewia i erytrol do smaku*

1) W blenderze zmiksować awokado, mleko i esencję migdałową.
2) Posłodzić do smaku i ponownie zmiksować.

*oryginalnie zamiast nich oczywiście cukier

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 200 kcal

LEAVE A REPLY

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zabawa niemowląt - sprawdź na Ceneo